Sposób przygotowania:
Pęczak z dynią i jesiennymi warzywami
Dynię obieramy i jej kawałek kroimy w kosteczkę. Cebule obieramy i siekamy. Czosnek wyciskamy. Papryki myjemy osuszamy , usuwamy gniazdo nasienne. Kroimy w kosteczkę lub paseczki. Szynkę kroimy w kostkę. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w kawałki.
Pęczak gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Na patelni na oleju podsmażamy cebulę z dynią.
Dodajemy czosnek i pokrojone pieczarki następnie paprykę . Mieszamy smażymy. Dodajemy szynkę . Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Podlewamy odrobiną wody , dusimy,aż dynia zmięknie. Następnie dodajemy ugotowany pęczak.
Mieszamy. Doprawiamy solą , pieprzem i rozmarynem do smaku.
Pęczak gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Na patelni na oleju podsmażamy cebulę z dynią.
Dodajemy czosnek i pokrojone pieczarki następnie paprykę . Mieszamy smażymy. Dodajemy szynkę . Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Podlewamy odrobiną wody , dusimy,aż dynia zmięknie. Następnie dodajemy ugotowany pęczak.
Mieszamy. Doprawiamy solą , pieprzem i rozmarynem do smaku.