iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pęczak z dynią i jesiennymi warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Królowa jesieni dynia w połączeniu z zdrowym zapomnianym pęczakiem. do tego kolorowa papryka i duże kawałki prawdziwej wędzonej szynki. Wszystko z lekka nutą czosnku ....Po prostu jesień na talerzu.

Pęczak z dynią i jesiennymi warzywami

Składniki:

Pęczak z dynią i jesiennymi warzywami

 

  • 1/2 średniej dyni

 

 

 

 

  • 1 cebula

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pęczak z dynią i jesiennymi warzywami
Dynię obieramy i jej kawałek kroimy w kosteczkę. Cebule obieramy i siekamy. Czosnek wyciskamy. Papryki myjemy osuszamy , usuwamy gniazdo nasienne. Kroimy w kosteczkę lub paseczki. Szynkę kroimy w kostkę. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w kawałki.

Pęczak gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Na patelni na oleju podsmażamy cebulę z dynią.

Dodajemy czosnek i pokrojone pieczarki następnie paprykę . Mieszamy smażymy. Dodajemy szynkę . Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Podlewamy odrobiną wody , dusimy,aż dynia zmięknie. Następnie dodajemy ugotowany pęczak.

Mieszamy. Doprawiamy solą , pieprzem i rozmarynem do smaku.

Tagi:

dynia