iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pęczak z piersią z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Smaczne bardzo zdrowie danie obiadowe. Podgrzewane smakuje jeszcze lepiej . Polecam można wykorzystać inne grzyby .

Pęczak z piersią z kurczaka

Składniki:

Pęczak z piersią z kurczaka

 

 

  • 1 łyżka masła klarowanego

 

 

 

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka

 

 

  • olej 1 łyżka

 

  • 1 cebula

Sposób przygotowania:

Pęczak z piersią z kurczaka
Cebule obieramy i siekamy, pieczarki oczyszczamy . .Robimy marynatę do misa. Do oleju dodajemy wyciśnięty czosnek , sól, pieprz mieszamy smarujemy pierś z kurczaka. Odstawiamy. Pęczak zalewamy woda i gotujemy do miękkości . Pieczarki kroimy w plasterki, pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę . Na maśle podsmażamy cebulkę dodajemy mięso z kurczaka , dodajemy pieczarki i smażymy dalej. Łączymy zawartość patelni z ugotowanym pęczakiem. wszystko razem mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku , podajemy.