PannaLiliana

PannaLiliana

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Pekińska na zielono.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna i zdrowa zielona sałatka:)

Pekińska na zielono.

Składniki:

Pekińska na zielono.

 

  • Mała kapusta pekińska
  • dwa jabłka
  • 3 ogórki kiszone
  • puszka groszku zielonego
  • 3 łyżki pestek dyni i słonecznika
  • por
  • 3 łyżki oliwek zielonych
  • 3 łyżki gotowego sosu pesto bazyliowego
  • łyżka majonezu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pekińska na zielono.
Na suchej patelni uprażyć pestki słonecznika i dyni.Kapustę pokroić, jabłko i ogórka pokroić w kostkę, również pora w paski. Wymieszać składniki, dodać groszek i oliwki. Pesto utrzeć z majonezem, wymieszać z warzywami. Posolić i popieprzyć.