SUPERPRZEPIS

Peklowana pierś z kurczaka w naleśniku

  • 1
  • Konczi
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7
Peklowana pierś z kurczaka w naleśniku Więcej zdjęć (5)

Pyszna alternatywa dla krokietów czyli kurczak w naleśniku

Składniki:

Peklowana pierś z kurczaka w naleśniku

 

Sposób przygotowania:

Peklowana pierś z kurczaka w naleśniku
Pierś z kurczaka myjemy i kroimy w podłużne paski wzdłuż piersi. Przygotowujemy marynatę do peklowania: do miseczki wlewamy olej i dodajemy przyprawy: sól, pieprz, papryka, zioła, przyprawę do żeberek i dokładnie mieszamy, wkładamy kurczaka i odstawiamy do lodówki na 15 minut. Następnie kurczaka należy usmażyć na złoty kolor. Na gotowe naleśniki kładziemy upieczonego kurczaka i zawijamy jak krokiety Panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażymy na oleju z dwóch tron ana złoty kolor. Smacznego
Peklowana pierś z kurczaka w naleśniku
Kurczaka kroimy w paski wzdłuż piersi i peklujemy
Peklowana pierś z kurczaka w naleśniku
Następnie smażymy kurczaka na złoty kolor
Peklowana pierś z kurczaka w naleśniku
Upieczonego kurczaka zawijamy w naleśnika
Peklowana pierś z kurczaka w naleśniku
Panierujemy w jajku i bułce tartej, smażymy na oleju