Sposób przygotowania:
Pełnoziarnisty zwijas pełen przysmaków
W wodzie z cukrem rozpuszczamy drożdże i zostawiamy, aż ruszą. Do miski wsypujemy makę, mieszamy z solą i oliwą, dodajemy drożdże. Ciasto wyrabiamy ok 10 min, aż będzie odchodzić od ręki. Zostawiamy do wyrośnięcia. Kiedy ciasto dwukrotnie zwiększy obcjętoć, zagniatamy je minutę.
Ciasto rozwałkowujemy niezbyt cienko - na ok 1 cm w taki sposób, by nadac mu forme prostokąta. Passate pomidorową doprawiamy oliwa, czosnkiem ziołami - sosem smarujemy ciasto. Pieczarki uduszone na maśle wcześniej rozkładamy na cieście.
Jajka ugotowane na twardo kroimy w plastry i rozkładamy na cieście. Posypujemy startym serem i ziołami, zwijamy wszystko w roladę, która układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zostawiamy na 20 min do wyrośnięcia. Pieczemy 30-40 min w 180st.
Ciasto rozwałkowujemy niezbyt cienko - na ok 1 cm w taki sposób, by nadac mu forme prostokąta. Passate pomidorową doprawiamy oliwa, czosnkiem ziołami - sosem smarujemy ciasto. Pieczarki uduszone na maśle wcześniej rozkładamy na cieście.
Jajka ugotowane na twardo kroimy w plastry i rozkładamy na cieście. Posypujemy startym serem i ziołami, zwijamy wszystko w roladę, która układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zostawiamy na 20 min do wyrośnięcia. Pieczemy 30-40 min w 180st.