Sposób przygotowania:
Penne serowe z warzywami.
Ugotować penne al dente. Pokroić w kostkę cebulę i paprykę, cukinię przekroić wzdłuż i jeszcze raz wzdłuż, dopiero wtedy na talarki. Cebulę podsmażyć, dorzucić cukinię, poddusić 5-6 minut, dodać masło i paprykę. doprawić wegetą i podlać bulionem. Przykryć, dusić 3 minuty. W tym czasie pokroić mozzarellę w drobną kostkę. Zdjąć warzywa z ognia, wlać śmietanę, wrzucić serki topione i mozzarellę, doprawić przyprawą do tzatziki. Mieszać do rozpuszczenia się obu serów, zdjąć z gazu, doprawić dużą ilością czosnku granulowanego. Wymieszać z makaronem i podawać.
Ps. Polecam z rukolą skropioną sokiem z cytryny. SMACZNEGO! :)
Ps. Polecam z rukolą skropioną sokiem z cytryny. SMACZNEGO! :)