madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Pesto alla siciliana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Czerwone pesto to kuzyn zielonego pesto tylko dodatkiem suszonych pomidorów a mniejszej ilości bazylii.

Pesto alla siciliana Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pesto alla siciliana

 

Sposób przygotowania:

Pesto alla siciliana
Migdały zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy na chwilę. zabieg ten wykonujemy aby łatwiej nam się obierało ze skórki. Do pojemnika rozdrabniacza wrzucamy wszystkie składniki pokrojone na mniejsze kawałki i miksujemy do momentu aż sos nabierze jednolitej konsystencji. Jeśli sos wyjdzie bardzo gęsty możemy dolać więcej oliwy. Doprawiamy do smaku. Jeśli sos chcemy przechować to wkładamy do słoiczka a na wierzch wlewamy trochę oliwy.
Pesto alla siciliana
Migdały zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy
Pesto alla siciliana
Do pojemnika rozdrabniacza wrzucamy wszystkie składniki

Tagi:

sery ser