NinaSz

NinaSz

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Pesto ze szpinaku

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybkie, proste i bardzo smaczne pesto ze szpinaku. Idealne do świeżego pieczywa, makaronu, naleśników.

Pesto ze szpinaku

Składniki:

Pesto ze szpinaku

Na pesto

Sposób przygotowania:

Pesto ze szpinaku
Szpinak oczyścić, osuszyć, wrzucić do blendera. Dodać czosnek, sok z cytryny, orzeszki. Zblendować, stopniowo dolewać oliwę. Pesto powinno mieć gładką konsystencję. Doprawić solą i pieprzem. 

Doprawić do smaku.

Podawać do świeżego pieczywa, makaronu, naleśników etc.

Można kilka dni przechowywać w lodówce.

Tagi:

pesto