Sposób przygotowania:
Piankowo-śliwkowe
Biszkopt
Białka ubić z cukrem na sztywno, do białek dodawać powoli żółtka, ciągle ubijając.
Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, lekko wkręcić do masy żółtkowej.
Biszkopt wylać do wysmarowanej tłuszczem blachy, piec w 175 stop, około 20 minut.
Masa śliwkowa
Powidła wyłożyć do garnka.
Galaretki rozpuścić w 2 szkl wody.
Gdy galaretki zaczną tężeć, wlać do powideł śliwkowych, dobrze wymieszać i zostawić do stężenia masy.
Pianka
Galaretkę rozpuścić w szkl gotowanej wody.
Śnieżkę wsypać do miski, wlać mleko i ubijać 5 minut.
Gdy pianka jest ubita, dodawać po łyżce galaretki wiśniowej, wymieszać.
Biszkopt
masa śliwkowa
pianka
Na wierzchu pianki zrobić fale widelcem
Można ozdobić kropkami soku marchewkowego.
Białka ubić z cukrem na sztywno, do białek dodawać powoli żółtka, ciągle ubijając.
Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, lekko wkręcić do masy żółtkowej.
Biszkopt wylać do wysmarowanej tłuszczem blachy, piec w 175 stop, około 20 minut.
Masa śliwkowa
Powidła wyłożyć do garnka.
Galaretki rozpuścić w 2 szkl wody.
Gdy galaretki zaczną tężeć, wlać do powideł śliwkowych, dobrze wymieszać i zostawić do stężenia masy.
Pianka
Galaretkę rozpuścić w szkl gotowanej wody.
Śnieżkę wsypać do miski, wlać mleko i ubijać 5 minut.
Gdy pianka jest ubita, dodawać po łyżce galaretki wiśniowej, wymieszać.
Biszkopt
masa śliwkowa
pianka
Na wierzchu pianki zrobić fale widelcem
Można ozdobić kropkami soku marchewkowego.
andzia67
Natala1210