Sposób przygotowania:
picca na grubym cieście
na stolnicy wyrabiamy ciasto,mąkę,sól,drożdże i wodę,na gładkie ciasto.Do momenty gdy przestaje się lepić do palców,dodając również w trakcie oliwę z oliwek.Ciasto w formie kulki wkładamy do miski,smarujemy jeszcze po wierzchu ciasto oliwą,przykrywamy np.folią.I odstawiamy w ciepłe miejsce.Rośnie około 2godzin,po tym czasie je wyjmujemy i rozwałkujemy dosyć cienko.
Smarujemy przecierem,keczupem,posypujemy roztartym czosnkiem,posiekaną cebulą,przysmażoną szynką,pokrojonymi oliwkami,serem i krojonym w plastry pomidorem.Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku do 180stopni,około 35minut,gdy brzegi ciasta są chrupkie.
Smarujemy przecierem,keczupem,posypujemy roztartym czosnkiem,posiekaną cebulą,przysmażoną szynką,pokrojonymi oliwkami,serem i krojonym w plastry pomidorem.Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku do 180stopni,około 35minut,gdy brzegi ciasta są chrupkie.