Sposób przygotowania:
Pie wg Buni :
Obrać ziemniaki i nastawić by się gotowały w osolonej wodzie .
Pokroić cebulę w piórka i podsmażyć na złoto na oleju. Dodać mięso i smażyć 10 minut mieszając .Doprawić solą , pieprzem , majerankiem .Wsypać połowę pokrojonej natki pietruszki. Wlać bulion i dusić aż płyn odparuje .
Włączyć piekarnik na 200 * C.
Odcedzić miękkie ziemniaki. Zrobić z nich gładkie puree z masłem , śmietanką i szczyptą gałki muszkatołowej .Dodać utarty na tarce Chedar i wymieszać .
W foremce do zapiekania dać na spód masę mięsną , a na wierzch puree ziemniaczane .
Wstawić do piekarnika na środkowy poziom i zapiekać 30 minut aż na wierzch się zarumieni .
Podawać posypaną resztą pokrojonej natki pietruszki
Pokroić cebulę w piórka i podsmażyć na złoto na oleju. Dodać mięso i smażyć 10 minut mieszając .Doprawić solą , pieprzem , majerankiem .Wsypać połowę pokrojonej natki pietruszki. Wlać bulion i dusić aż płyn odparuje .
Włączyć piekarnik na 200 * C.
Odcedzić miękkie ziemniaki. Zrobić z nich gładkie puree z masłem , śmietanką i szczyptą gałki muszkatołowej .Dodać utarty na tarce Chedar i wymieszać .
W foremce do zapiekania dać na spód masę mięsną , a na wierzch puree ziemniaczane .
Wstawić do piekarnika na środkowy poziom i zapiekać 30 minut aż na wierzch się zarumieni .
Podawać posypaną resztą pokrojonej natki pietruszki
msewka
Natala1210