dorotkamalenstwo

dorotkamalenstwo

Szef Kuchni
[Przepisów: 66]

Pieczarki czosnkowe

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Czosnek i pieczarka - doskonała parka!!

Pieczarki czosnkowe

Składniki:

Pieczarki czosnkowe

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki czosnkowe
Z umytych i oczyszczonych pieczarek odcinamy nóżki przy kapeluszu i siekamy. Na patelni roztapiamy masło i podduszamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, posiekane nóżki pieczarek, roztarty z odrobiną soli czosnek i na końcu natką pietruszki i tartą bułkę. Farsz mieszamy, doprawiamy silą, pieprzem i studzimy. Napełniamy farszem kapelusze pieczarek i układamy je na blasze, w rozgrzanym do 140 stopni piekarniku. Pieczemy około 20 minut.