Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Pieczarki faszerowane

  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pieczarkiszorujemy bardzo starannie szczoteczką, odcinamy trzonki, które

Pieczarki faszerowane

Składniki:

Pieczarki faszerowane

 

  • 12 równej wielkości pieczarek o podwiniętych kapeluszach
  • 1 jajko
  • nieduża cebula
  • 100 g żółtego utartego sera
  • 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pieczarki faszerowane
Pieczarkiszorujemy bardzo starannie szczoteczką, odcinamy trzonki, które krajamy wraz z cebulą w drobną kostkę i smażymy wraz z nią na tłuszczu kilka minut. Ugotowane na twardo jajko siekamy i dodajemy do niego usmażone trzonki z cebulą oraz nacią pietruszki, dodajemy sól i pieprz do smaku, mieszamy i farszem tym nadziewamy posolone od środka kapelusze pieczarek. Wierzch posypujemy utartym serem. Wstawiamy je do piekarnika na natłuszczonej blaszce i pieczemy 20-25 minut aż ser się roztopi. podajemy gorące na listkach sałaty lub ozdobione gałązeczką natki pietruszki.