Sposób przygotowania:
Pieczarki faszerowane
Pieczarki czyścimy, usuwamy też z nich blaszki nasienne. Mięso mielone mieszamy razem z jajkami ,dodajemy do niego sól, pieprz czarny i ziołowy oraz majeranek,na koniec do mięsa dajemy również drobno posiekaną natkę i wyrabiamy na jednolitą masę(jeśli masa mięsna nie jest zbyt ścisła można dać trochę suchej bułki tartej) kapelusze pieczarek wypełniamy masa mięsną i układamy w żaroodpornym naczyniu, wokół pieczarek układamy marchewki i pokrojoną w ćwiartki cebulę.Na koniec wkładamy kilka niewielkich kawałków margaryny między pieczarki i przykrywamy naczynie i wstawiamy je do nagrzanego do 200 stopni piekarnika, pieczemy aż mięso się upiecze.Pod koniec pieczenia odkrywamy naczynie aby mięso się przyrumieniło a nadmiar wody z grzybów wyparował.
msewka
Pumka
Pięknie pachniało i bardzo smaczne,dziękuję :)