Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Pieczarki faszerowane kurczakiem z sosem czosnkowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pieczarki w takiej formie świetnie sprawdzają się zarówno jako przekąska jak i dodatek do potraw. Można podawać je na ciepło i na zimno.

Pieczarki faszerowane kurczakiem z sosem czosnkowy

Składniki:

Pieczarki faszerowane kurczakiem z sosem czosnkowy

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki faszerowane kurczakiem z sosem czosnkowy
Cebulę pokroić w kosteczkę. Kurczaka drobno pokroić. Cebulę i kurczaka razem usmażyć. Doprawić solą i pieprzem. Pieczarki obrać i wyciąć nóżki. Farsz włożyć do pieczarek. Jajko roztrzepać i lekko posolić. Pieczarki obtoczyć w jajku i bułce. Usmażyć na oleju. Czosnek obrać i zmiksować z majonezem i śmietaną. Koperek drobno pokroić i dodać do sosu. Sos podawać d osobnym naczyniu.