Pieczarki faszerowane (Włochy)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Wybrać duże jednakowe pieczarki, umyć, odciąć trzonki, które trzeba drobno

Pieczarki faszerowane (Włochy)

Składniki:

Pieczarki faszerowane (Włochy)

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki faszerowane (Włochy)
Wybrać duże jednakowe pieczarki, umyć, odciąć trzonki, które trzeba drobno posiekać. Kapelusze skropic sokiem z cytryny aby nie czerniały. Posiekane trzonki wymieszać z drobno posiekaną szynką, ziołami, serem i bułką tartą. Doprawić do smaku. Nałożyć farszu do odwróconych  pieczarek i poustawiać je w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem. po wierzchu polać lekko olejem, posypać tartym serem i wstawić do nagrzanego (180 st) piekarnika na około 25 minut. W razie potrzeby podlać nieco oliwy lub masła.