kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Pieczarki marynowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

super przystawka do obiadu...lub jako zakąska

Pieczarki marynowane

Składniki:

Pieczarki marynowane

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki marynowane
Umyte i osuszone pieczarki posypujemy solą i pieprzem, panierujemy w jajku i tartej bułce i smażymy na złoty kolor. Z podanych składników gotujemy zalewę. Układamy najlepiej w słoiku warstwami pieczarki, cebula pokrojona w grube plastry i ogórek zielony nieobrany, pokrojony w plastry i znów pieczarki cebula i ogórek aż do wyczerpania składników. Zalać zalewą i odstawić do wystygnięcia. Wstawić do lodówki. Najlepsze po 2 dniach jak wszystkie składniki przejdą dokładnie zalewą i przyprawami. Można podawać jako przystawkę do obiadu lub do mięs i wędlin.