goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Pieczarki nadziewane bekonem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Moja pierwsza propozycja podania nadziewanych pieczarek, są pyszne i łatwe w przygotowaniu

Pieczarki nadziewane bekonem

Składniki:

Pieczarki nadziewane bekonem

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki nadziewane bekonem
Pieczarki oczyszczamy, osuszamy, usuwamy trzonki. Bekon wraz z cebulką drobno kroimy i podsmażamy. Doprawiamy do smaku. Farszem nadziewamy pieczarki. Na maśle podsmażamy bułkę tartą, dodajemy jajko, przyprawy. Bułkę nakładamy na wierzch pieczarek. Grzyby przekładamy do naczynia do zapiekania, wierzych posypujemy startym na tarce serem żółtym. Zapiekamy około 20 minut w 180 stopniach.