Pobitegarybarbary

Pobitegarybarbary

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Pieczarki smażone w cieście w zalewie octowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Bardzo fajny pomysł na ciekawą przekąskę. Pieczarki smażone są w cieście naleśnikowym. Najlepiej jak przez noc poleżą w zalewie, żeby smaki ładnie przeszły.

Pieczarki smażone w cieście w zalewie octowej

Składniki:

Pieczarki smażone w cieście w zalewie octowej

 

zalewa

Sposób przygotowania:

Pieczarki smażone w cieście w zalewie octowej
Za pomocą miksera robimy ciasto. Miksujemy mąkę, jajka, olej i mleko. Doprawiamy słodką papryką, solą i pieprzem.

Oczyszczone pieczarki zanurzamy w cieście, po czym smażymy je na głębokim tłuszczu. Składniki zalewy zagotowujemy.

Dodajemy do niej pokrojone w piórka cebule. Jeszcze gorącą zalewamy usmażone pieczarki.