agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Książka Kucharska: Przekąski w śródziemnomorskim stylu

Pieczarki w kremowo-winnym sosie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Świetna przekąska - zakąska!

Pieczarki w kremowo-winnym sosie

Składniki:

Pieczarki w kremowo-winnym sosie

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki w kremowo-winnym sosie
Pieczarki oczyszczamy , ale nie obieramy. W rondelku rozpuszczamy masło, przekładamy pieczarki. Posypujemy solą i pieprzem podsmażamy. Dolewamy białe wino i dusimy ok 30 minut pod przykryciem na małym ogniu. Po tym czasie dodajemy gęstą śmietanę oraz bardzo drobno poszatkowane liście świeżej bazylii. Mieszamy i dusimy jeszcze 10 minut. Smacznego:)