sandra200

sandra200

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Pieczarki w złotej skorupce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pieczarki w złotej skorupce są to pieczarki obtaczane w jajku i bułce tartek smażone na głębokim tłuszczu,podawane z sosem.

Pieczarki w złotej skorupce

Składniki:

Pieczarki w złotej skorupce

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki w złotej skorupce
Pieczarki oczyścić,mąkę wymieszać z szczyptą soli i obtoczyć w niej pieczarki. SOS Czosnek przecisnąć przez praskę wymieszać z jogurtem skórką cytrynową oraz sokiem z cytryny dodać sól i pieprz . Jajka rozmącić a następnie maczać w nim pieczarki później w bułce tartej i smażyć na głębokim tłuszczu na złoty kolor,wyjąć z tłuszczu odsączyć na papierowym ręczniku. Przełożyć na talerz ,pieczarki maczać w sosie jogurtowych i chrupać. Jest to dobra przekąska.