misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Pieczarki walicowskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Podaj albo lekko ciepłe, albo schłodzone w lodówce....

 Pieczarki walicowskie

Składniki:

Pieczarki walicowskie

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki walicowskie
Umyj pieczarki pod bieżącą wodą. Obetnij korzonki. Namocz ogonki i kapelusze przez 10 minut w wodzie z cytryną
Wyjmij, osusz i wrzuć na patelnię z rozpuszczonym masłem. Smaż tylko przez 3 minuty na silnym ogniu. Wyjmij na bibułę i wystudź. Posiekaj miękkie części ogonków i zmieszaj je z pasztetem i śmietaną, przypraw solą i pieprzem i oliwą. Napełnij kapelusze tą masą (możesz do tego użyć szprycy). Podaj albo lekko ciepłe, albo schłodzone w lodówce.