p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Pieczarki z farszem w sezamowej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Pieczarki faszerowane w sezamowej panierce

Pieczarki z farszem w sezamowej panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczarki z farszem w sezamowej panierce

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki z farszem w sezamowej panierce
Z przygotowanej masy na kotlety mielone bierzemy 10 łyżek i wkładamy je do miski. Dodajemy również drobno pokrojoną w kostkę ćwiartkę papryki. Z umytych pieczarek odcinamy korzonki, siekamy je i dodajemy do mięsnej masy. Z kapeluszy pieczarek ściągamy skórkę. Masę dokładnie wyrabiamy i wkładamy ją do środka pieczarek, formujemy je tak by tworzyły równe kulki. W miseczce mieszamy sezam z bułka tartą i szczyptą chilli. W drugiej miseczce roztrzepujemy jajka z mlekiem, solą i papryką. Faszerowane pieczarki dokładnie maczamy w jajku, a następnie w panierce. Smażymy pieczarki na gorącym, głębokim oleju z każdej strony i wykładamy je na talerz, dekorujemy natką. Podajemy z chlebem.
Pieczarki z farszem w sezamowej panierce
do masy mięsnej dodajemy paprykę czerwoną i posiekane ogonki pieczarek
Pieczarki z farszem w sezamowej panierce
Masę dokładnie wyrabiamy i wkładamy ją do środka pieczarek
Pieczarki z farszem w sezamowej panierce
W miseczce mieszamy sezam z bułka tartą i szczyptą chilli
Pieczarki z farszem w sezamowej panierce
Smażymy pieczarki na gorącym, głębokim oleju z każdej strony