Sposób przygotowania:
Pieczarki z farszem w sezamowej panierce
Z przygotowanej masy na kotlety mielone bierzemy 10 łyżek i wkładamy je do miski. Dodajemy również drobno pokrojoną w kostkę ćwiartkę papryki. Z umytych pieczarek odcinamy korzonki, siekamy je i dodajemy do mięsnej masy. Z kapeluszy pieczarek ściągamy skórkę. Masę dokładnie wyrabiamy i wkładamy ją do środka pieczarek, formujemy je tak by tworzyły równe kulki. W miseczce mieszamy sezam z bułka tartą i szczyptą chilli. W drugiej miseczce roztrzepujemy jajka z mlekiem, solą i papryką. Faszerowane pieczarki dokładnie maczamy w jajku, a następnie w panierce. Smażymy pieczarki na gorącym, głębokim oleju z każdej strony i wykładamy je na talerz, dekorujemy natką. Podajemy z chlebem.