Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Pieczarki z kiełbasą i mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Sos z pieczarkami i wędliną podawać z pieczywem

Pieczarki z kiełbasą i mięsem

Składniki:

Pieczarki z kiełbasą i mięsem

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki z kiełbasą i mięsem
Boczek pokroić w kostkę, wytopić na rozgrzanej patelni, wsypać drobno posiekaną cebulę, zeszklić. Następnie dodać pokrojone w kostkę pieczarki i paprykę, dusić pod przykryciem około 5 minut. Do pieczarek dodać pokrojone mięso i kiełbasę, dusić około 10 minut. Mąkę wymieszać z odrobiną wody i koncentratem pomidorowym, połączyć z pieczarkami, gotować przez chwilę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.