Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Pieczarki z kiełbasą w sosie pomidorowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kiełbasa z pieczarkami to smaczne i sycące danie.

Pieczarki z kiełbasą w sosie pomidorowym

Składniki:

Pieczarki z kiełbasą w sosie pomidorowym

 

  • 30 dag kiełbasy
  • 30 dag pieczarek
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 cebule
  • 20 dag boczku
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka tłuszczu

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki z kiełbasą w sosie pomidorowym
Boczek pokroić w kostkę, zrumienić na odrobinie tłuszczu, wsypać drobno posiekaną cebulę i podsmażyć na złoty kolor. Następnie dodać pokrojone pieczarki i dusić pod przykryciem około 5 minut. Oddzielnie na pozostałym tłuszczu podsmażyć koncentrat pomidorowy wraz z łyżeczką cukru, wymieszać z grzybami. Kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w plastry, połączyć z pieczarkami, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem około 10 minut. Potrawa powinna być gęsta jak bigos. Podawać gorącą z pieczywem.