margolata

margolata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 169]

Grillowane pieczarki z mięsem

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Takie pieczarki można zrobić na tradycyjnym grillu lub tak jak ja w piekarniku obie wersje smakują wyśmienicie

Grillowane pieczarki z mięsem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Grillowane pieczarki z mięsem

 

Sposób przygotowania:

Grillowane pieczarki z mięsem
Cebulę i czosnek siekamy na drobną kostkę przesmażamy na maśle. Czerstwą bułkę namaczamy w mleku kiedy rozmięknie dobrze odciskamy (możemy zamiast czerstwej bułki użyć bułki tartej ok 3 łyżek ). Wszystko łączymy z mięsem mielonym wbijamy jajko dodajemy przyprawy i wyrabiamy na gładką masę. Pieczarki myjemy i oddzielamy nóżki od kapeluszy. Każdy pieczarkowy kapelusz napełniamy mięsnym farszem. Folie aluminiową rozkładamy na blasze i wykładamy na nią pieczarki. Wkładamy do piekarnika na średni grill na ok 8 min. Po tym czasie zmniejszamy grill na mniejszy wyjmujemy pieczarki z piekarnika kładziemy na każdej pasek żółtego sera i zawijamy w folię na której się piekły. Wkładamy z powrotem do piekarnika na kolejne 5-6 minut. Możemy też włożyć do piekarnika kromki chleba i podać je razem z pieczarkami. Smacznego.
Grillowane pieczarki z mięsem
Mięso mielone przyprawiamy ulubionymi przyprawami.
Grillowane pieczarki z mięsem
Pieczarkowe kapelusze wypełniamy mięsnym farszem i ukałdamy na blasze
Grillowane pieczarki z mięsem
Po kilku minutach grilowania na pieczarki kładziemy po kawałku żółtego sera i zawijamy w folię.