Sposób przygotowania:
Grillowane pieczarki z mięsem
Cebulę i czosnek siekamy na drobną kostkę przesmażamy na maśle. Czerstwą bułkę namaczamy w mleku kiedy rozmięknie dobrze odciskamy (możemy zamiast czerstwej bułki użyć bułki tartej ok 3 łyżek ). Wszystko łączymy z mięsem mielonym wbijamy jajko dodajemy przyprawy i wyrabiamy na gładką masę. Pieczarki myjemy i oddzielamy nóżki od kapeluszy. Każdy pieczarkowy kapelusz napełniamy mięsnym farszem. Folie aluminiową rozkładamy na blasze i wykładamy na nią pieczarki. Wkładamy do piekarnika na średni grill na ok 8 min. Po tym czasie zmniejszamy grill na mniejszy wyjmujemy pieczarki z piekarnika kładziemy na każdej pasek żółtego sera i zawijamy w folię na której się piekły. Wkładamy z powrotem do piekarnika na kolejne 5-6 minut. Możemy też włożyć do piekarnika kromki chleba i podać je razem z pieczarkami. Smacznego.
evita0007
kasiunia.1981
magdalena24.24