Sposób przygotowania:
Pieczarki z musem brokułowym
brokuły umyć, ugotować, odsączyć, zmiksować, dodając masło i 2 łyżki śmietanki, przyprawić wymieszać.
Kapelusze grzybów oczyścić, umyć odsączyć, posolić, opruszyć pieprzem, ułożyć na blasze polanej wywarem wymieszanym z resztą śmietanki.
Pieczarki napełnić brokułową masą, posypać serem i tartą bułką. Zapiec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni
Kapelusze grzybów oczyścić, umyć odsączyć, posolić, opruszyć pieprzem, ułożyć na blasze polanej wywarem wymieszanym z resztą śmietanki.
Pieczarki napełnić brokułową masą, posypać serem i tartą bułką. Zapiec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni
ula32ab