kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Pieczarki ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 26

Sałatka, jarzynka, przystawka jakkolwiek zaklasyfikujemy to danie jedno jest pewne – połączenie wyrazistych pieczarek, świeżego szpinaku i słodkawych suszonych pomidorów jest wyborne.

Pieczarki ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Składniki:

Pieczarki ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

podstawowe

Sposób przygotowania:

Pieczarki ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Na dużej patelni rozgrzewamy masło z oliwą. Cebulę siekamy w pół plasterki a czosnek w cieniutkie plasterki, szklimy na tłuszczu.

Pieczarki kroimy na pół i podsmażamy z cebulką. Skrapiamy sokiem z cytryny i smażymy aż grzyby się zarumienią. Dodajemy solidna porcję świeżego, umytego szpinaku i podsmażamy jeszcze chwilę, aż szpinak zmięknie ale pozostanie jędrny.

Solimy i pieprzymy do smaku.