beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Pieczarki zapiekane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pieczarki z farszem........

Pieczarki zapiekane

Składniki:

Pieczarki zapiekane

 

  • pieczarki duże ok15 sztuk
  • jajka 3 sztuki
  • żółty ser 2 plastry
  • cebula 1/2 sztuki
  • masło 2 łyżki
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Pieczarki zapiekane
12 pieczarek obieramy, wycinamy trzonki i zostawiamy. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy pieczarki. Gdy wytworzy się sok odlewamy. Pozostałe pieczarki i odłożone nóżki drobno kroimy i przesmażamy na maśle. Oprószamy solą i pieprzem. Dodajemy pokrojoną drobno cebulę, mieszamy i wbijamy jajka . Smażymy. Na podpieczone pieczarki wykładamy jajeczny farsz. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekać ok 15 minut. Żółty ser kroimy w paski. Kładziemy na pieczarkach i zapiekamy do rozpuszczenia sera.