Sposób przygotowania:
Pieczarkowa z klopsikami wg Anny
Pieczarki oczyścić i opłukać pod bieżącą wodą , następnie pokroić w cienkie plasterki . Cebulę , marchewkę oraz seler obrać i opłukać . Cebulę posiekać a resztę warzyw pokroić w niewielką kosteczkę . Tost namoczyć i mocno odcisnąć z wody . Dodać do mięsa mielonego następnie wbić jajko . Mięso przyprawić solą i pieprzem i gałką . Bardzo dobrze i dość długo wyrabiać . W garnku rozgrzać masło , mieszając zeszklić na złoty kolor cebulkę .l Do cebuli dodać pieczarki i chwile ja smaż . Zalać bulionem. Doprowadzić do wrzenia . Dodać pokrojoną marchewkę i selera. .Dołóż starty ser i mieszając dotuj aż się rozpuści . Z mięsnej masy uformować niewielkie kuleczki , usmażyć je na rumiano na rozgrzanym oleju . Zupę przyprawić do smaku solą i pieprzem . Rozlej ją na talerze. Do każdej porcji włóż kilka klopsików . Można na sam wierzch posypać natka