paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Pieczarkowe babeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Babeczki z farszem z pieczarek i natki pietruszki

Pieczarkowe babeczki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczarkowe babeczki

 

Sposób przygotowania:

Pieczarkowe babeczki
Na rozgrzanej patelni podsmażyć pokrojone pieczarki z cebulką, następnie przekręcić w maszynce. Do farszu dodać natkę pietruszki i żółtka. Dodać również do smaku sól i pieprz, bułkę tartą. Wszystkie składniki dobrze ze sobą wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy, wymieszać. Masę przekładamy do foremek najlepiej na babeczki. Pieczemy w temp. 180 stopni około 50 minut pod koniec wyjąc i posypać serkiem . Piec aż ser się roztopi.
Pieczarkowe babeczki
Podsmażone pieczarki przekręcić w maszynce. Do farszu dodać natkę pietruszki i żółtka.
Pieczarkowe babeczki
Dodać również do smaku sól i pieprz, bułkę tartą. Wszystkie składniki dobrze ze sobą wymieszać.
Pieczarkowe babeczki
Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy, wymieszać.
Pieczarkowe babeczki
Masę przekładamy do foremek najlepiej na babeczki. Pieczemy w temp. 180 stopni około 50 minut pod koniec wyjąc i posypać serkiem