Sposób przygotowania:
Pieczarkowe pierogi z pietruszkowym masłem
Do miski najlepiej robota kuchennego wsypujemy mąkę dodajemy sol do smaku. Masło roztapiamy i wlewamy do mąki, wlewamy ok 1/2 szklanki mleka . Mocujemy w robocie hak domieszania i włączamy robota. Po kilku chwilach dolewamy resztę mleka , jak trzeba jeszcze troszkę . Ciasto ma być miękkie i elastyczne.Robimy Farsz. Kapustę odciskamy kroimy i gotujemy . Pieczarki siekamy drobno, cebulę także siekamy , podsmażamy warzywa na maśle klarowanym. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Następnie dokładamy kapustę . Mieszamy i smażymy jeszcze raz doprawiamy. farsz studzimy. Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy kółka . Nakładamy farsz , sklejamy i gotujemy pierogi. Masło roztapiamy solimy do smaku, doprawiamy pieprzem i dodajemy posiekana natkę pietruszki. Polewamy pierożki.