Sposób przygotowania:
Pieczarkowe zrazy w sosie
Pieczarki myjemy i kroimy. Odparowujemy na patelni i studzimy. 1/2 cebuli drobno kroimy, dodajemy do mięsa. Bułki namaczamy w wodzie albo w mleku, odciskamy. Pietruszkę płuczemy i drobno kroimy. Wszystkie przygotowane składniki dodajemy do mięsa wbijamy jajka i doprawiamy do smaku. Formujemy zraziki i smażymy na rozgrzanym oleju. Grzyby suszone myjemy i sparzamy gorącą wodą na sicie. Można pokroić. Zalewamy niewielką ilością wody, może być gorąca i gotujemy. Pozostałą cebulę drobno kroimy,dodajemy i chwilę gotujemy. Zagęszczamy mąką i doprawiamy do smaku. Dodajemy zrazy i razem dusimy. Na koniec można dodać śmietanę. Można też przygotować sos osobno i podać do zrazów.