katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Pieczarkowe zrazy w sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczny miks mięso pieczarkowy

Pieczarkowe zrazy w sosie

Składniki:

Pieczarkowe zrazy w sosie

 

Sposób przygotowania:

Pieczarkowe zrazy w sosie
Pieczarki myjemy i kroimy. Odparowujemy na patelni i studzimy. 1/2 cebuli drobno kroimy, dodajemy do mięsa. Bułki namaczamy w wodzie albo w mleku, odciskamy. Pietruszkę płuczemy i drobno kroimy. Wszystkie przygotowane składniki dodajemy do mięsa wbijamy jajka i doprawiamy do smaku. Formujemy zraziki i smażymy na rozgrzanym oleju. Grzyby suszone myjemy i sparzamy gorącą wodą na sicie. Można pokroić. Zalewamy niewielką ilością wody, może być gorąca i gotujemy. Pozostałą cebulę drobno kroimy,dodajemy i chwilę gotujemy. Zagęszczamy mąką i doprawiamy do smaku. Dodajemy zrazy i razem dusimy. Na koniec można dodać śmietanę. Można też przygotować sos osobno i podać do zrazów.