katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Pieczarkowo mięsny pasztet

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczny dodatek do pieczywa.

Pieczarkowo mięsny pasztet

Składniki:

Pieczarkowo mięsny pasztet

 

Sposób przygotowania:

Pieczarkowo mięsny pasztet
Chleb namaczamy w mleku i odciskamy. Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce, przekładamy na patelni by odparowały z płynu jaki się wytworzy. Studzimy. Pieczarki chleb i mięso łączymy. Wbijamy jajka, dodajemy drobno pokrojoną cebulę i doprawiamy do smaku. Dodajemy bułkę, tyle by masa była zwięzła. Wszystkie składniki dobrze łączymy (wyrabiamy) i wykładamy do formy. Ja miałam tortownicę. Pieczemy ok 60 min w 180 stopniach.