katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Pieczarkowo miodowy gulasz

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Fajny smak potrawy.......

Pieczarkowo miodowy gulasz

Składniki:

Pieczarkowo miodowy gulasz

 

Sposób przygotowania:

Pieczarkowo miodowy gulasz
Pieczarki umyć, pokroić duże w ósemki mniejsze na ćwiartki .Na patelni rozgrzać tłuszcz i przesmażyć wędlinę pokrojoną na kawałki i obsmażyć na tłuszczu. Dodać pokrojoną w plastry cebulę zeszklić. Zdjąć z patelni. Ponownie rozgrzać olej i szybko przesmażyć pokrojone pieczarki. Dodać cebulę i wędlinę.Posolić. Podlać wodą i dusić 5-10min. Dodać koncentrat i miód, doprawić do smaku. Jeśli trzeba podlewamy wodą i dusimy razem 5 min. Podawać do ryżu, naleśników, pieczywa.