zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2399]

Pieczarkowo paprykowe mielone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

gdy mamy dość tradycyjnych mielonych

Pieczarkowo paprykowe mielone

Składniki:

Pieczarkowo paprykowe mielone

 

Sposób przygotowania:

Pieczarkowo paprykowe mielone
Mięso umyć, osuszyć i zmielić.
Cebulę, paprykę i pieczarki pokroić w kostkę.
Czosnek przecisnąć przez praskę lub również pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać jajka, bułkę tartą, wodę i przyprawy i wyrobić masę.
Z masy formować kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na oleju po około 4 minuty z każdej strony.
Podawać z dowolnymi dodatkami.