s-belata

s-belata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 120]

Pieczeń

  • 11
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Dobry pomysł na pyszne mięso:)

Pieczeń

Składniki:

Pieczeń

 

  • - 1/2 kg mięsa mielonego
  • - 1 jajko
  • - 2 łyżki bułki tartej
  • - 2 ząbki czosnku
  • - 2 łyżeczki vegety
  • - pęczek koperku
  • - 10 dag startego żółtego sera
  • - pół szklanki zielonego groszku
  • - papryka mielona słodka, majeranek

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń
1.Do mięsa mielonego dodajemy jajko, bułkę tartą, przeciśnięty przez praskę czosnek, vegetę, drobno pokrojony koperek i dokładnie mieszamy;
2.Mięso wykładamy na pergamin i formujemy "placek" grubości około 1 cm, posypujemy serem żółtym i groszkiem, zwijamy mięso, zaklejamy boki;
3.Wkładamy mięso do keksówki, posypujemy papryką, majerankiem i pieczemy 60 minut w temperaturze 200 stopni C, 15 minut przed końcem pieczenia odlewamy wytworzony sos.