cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 466]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex I

Pieczeń cielęca

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

przepis na pieczoną cielęcinkę

Pieczeń cielęca

Składniki:

Pieczeń cielęca

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń cielęca

Mięso zbić mocno i namoczyć przez godzinę w zimnej wodzie. Potem wyjąć, posolić i znowu zostawić na godzinę. Sparzyć, włożyć do piekarnika ruszt i na nim położyć mięso, obracać, ciągle polewając masłem. Gdy pieczeń jest już rumiana, osypać bułeczką, polać masłem, jeszcze przyrumienić.


Pokrajać w plastry, oblać sosem własnym lub beszamelem. Podawać z sałatą, marchewką z groszkiem.