malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Pieczeń dorbiowo-wołowa

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Taka pieczeń możemy podawać na ciepło. Bądź też po prostu na zimno w cienkich plastrach na kanapkach.

Pieczeń dorbiowo-wołowa

Składniki:

Pieczeń dorbiowo-wołowa

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń dorbiowo-wołowa
Gotujemy mięso i włoszczyznę w 1 litrze osolonej wody z listkami laurowymi, następnie mielimy mięso, wyrabiamy masę, dodajemy żółtka oraz ubite białka, dodajemy gałkę, paprykę, oraz pieprz w razie potrzeby sól, jeśli masa jest zbyt rzadka to dosypujemy bułki tartej, przekładamy wyrobioną masę do prostokątnej blaszki, posypujemy bułką tartą i pieczemy godzinę w temp. 160 stopni.