Sposób przygotowania:
Pieczeń faszerowana z brokułami
Piekarnik rozgrzać do 200stopni. Cebulę obrać, opłukać, podzielić na kawałki. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę i smażyć 10minut. Posypać solą, pieprzem i papryką. Wystudzić, wymiesać z jajkiem i bułką tartą. Mięso umyć, osuszyć, naciąć poprzecznie, aby powstał płaski płat, lekko rozbić. Przyprawić, obłożyć przygotowaną cebulą. Zwinąć i ścisło związać nitką. W brytfannie ułożyć mięso, wlać rosół. Piec 1,5 godz polewając rosołem. Natkę pietruszki umyć i osuszyć, drobno posiekać. Ziemniaki obrać, umyć i ugotować tak jak do obiadu. Brokuły oczyścić, podzielić na różyczki, ugotować na miękko. Gotową pieczeń wyjąć z brytfanny, sos odlać. Mięso pozostawić w ciepłym wyłączonym piekarniku aby nie ostygło. Sos dopełnić wodą tak aby było 0,5 L. Sos wlać do garnka, zagęścić zasmażką, zagotować i przyprawić. Sos przelać do sosjerki. Migdały uprażyć na maśle. Na półmisku ułożyć mięso, ziemniaki i brokuły. Ziemniaki posypać natką, a brokuły migdałami.