Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Pieczeń mediolańska (Włochy)

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

W brytfance stopić masło i opiec mięso z każdej strony, następnie oprószyć

Pieczeń mediolańska (Włochy)

Składniki:

Pieczeń mediolańska (Włochy)

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń mediolańska (Włochy)
W brytfance stopić masło i opiec mięso z każdej strony, następnie oprószyć solą i pieprzem. Cebulę pokroić w krążki, a seler i marchew w plastry. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w drobne kawałki. Warzywa dodać do mięsa, podsmażyć, doprawić gałką muszkatołową i goździkami. Dolać wino i zagotować, następnie wlać rosół i dusić, aż mięso będzie miękkie.