wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Pieczeń rzymska po niemiecku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pieczeń jest doskonałym pomysłem na niedzielny obiad.

Pieczeń rzymska po niemiecku

Składniki:

Pieczeń rzymska po niemiecku

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń rzymska po niemiecku
Wrzywa obrać pokroić w kostkę. Brokuły wrzucić do osolonego wrzątku, gotować 3 minuty. Odcedzić. Natkę opłukać i posiekać. Cebule starannie  obrać, posiekać na drobno,  zeszklić na maśle. Mięso mielone, natkę, jaja, seler i cebule dokładnie wyrobić na masę i doprawić do smaku. Dodać połowę brokułów, wymieszać. Połowę masy włożyć do natłuszczonej blachy. Ułożyć 4 marchewki, przykryć resztą masy. Piec około 30 minut w temperaturze 200 stopni. Wierzch przykryć plasterkami boczku. Piec jeszcze 15 minut. Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Śmietanę wymieszać z zieleniną, przyprawić do smaku. Pozostałe marchewki pokroić w plasterki. Pieczeń podawać z brokułami, marchewką i ziemniakami polanymi śmietana.