marchewka1412

marchewka1412

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 250]

Pieczeń rzymska z jajkami na twardo

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Można podawać na gorąco albo do chleba

Pieczeń rzymska z jajkami na twardo

Składniki:

Pieczeń rzymska z jajkami na twardo

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń rzymska z jajkami na twardo
Wyrobić mięso mielone z usmażona na oleju drobno pokrojoną cebulą, i 2 jajkami . Doprawić solą , pieprzem, majerankiem , maggi , czosnkiem , maggi .Położyć na blacie folię spożywczą. Rozłożyć na niej masę mięsną w prostokąt ( dłuższy bok ma być krótszy niż długość foremki w której będzie pieczona ) . Na środek ułożyć ugotowane na twardo jajka ) . Zwinąć w rulon pomagając sobie folią . Foremkę wysmarować masłem i posypać bułką tartą .Włożyć masę mięsną .Piekarnik rozgrzać do 200 * C i piec pieczeń 45 minut .Wyjąć . Przestudzić i dopiero wyjmować i kroić w grube plastry .