BlackOlivv

BlackOlivv

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Pieczeń rzymska z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis dostałam od koleżanki..sama będę go dopiero testowała..jak już uda mi się pieczen dodam kilka zdjęć:)

Pieczeń rzymska z jajkiem

Składniki:

Pieczeń rzymska z jajkiem

 

  • 1 kg mielonej wieprzowiny
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 kajzerka
  • 2 jajka surowe
  • 4 jajka ugotowane
  • 2 pęczek świeżej natki pietruszki
  • Pół łyżeczki majeranku
  • 1 łyżeczka vegety
  • 2 łyżki kaszy manny
  • mleko (do namoczenia kajzerki)
  • sól i pieprz do smaku

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń rzymska z jajkiem
Do mięsa dodajemy przyprawy (sól,pieprz,vegeta) i dokładnie mieszamy.Natępnie dodajemy cebule posiekaną w drobna kosteczkie,czosnek wysisniety przez praskę,surowe jajka,kasze manne i kajzerke namoczona w mleku.Wszytsko dobrze mieszamy.Połowe masy wykładamy do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą keksówki lub foremki aluminiowej i układamy wzdłuż ugotowane jakja.Przykrywamy pozostałym mięsem i pieczemy ok 1,5godziny w 180 stopniach.a pierwsze 45minut przykrywamy folia aluminiowa a potem juz pieczemy bez niej.
Smacznego!!!