Sposób przygotowania:
Pieczeń rzymska ze szpinakiem
Mięso przepuścić przez maszynkę.
Cebulę również przepuścić przez maszynkę, dodać do mięsa. Jajka roztrzepać, przelać do mięsa, dodać do smaku przyprawy i wymieszać.
1/3 mięsa przełożyć do foremki. Posypać ugotowanymi i posiekanymi drobno jajkami.
Jajka przykryć znów 1/3 mięsa.
Rozmrożony i odsączony szpinak podsmażyć na maśle z posiekanym czosnkiem doprawić do smaku.
Masę ze szpinaku wyłożyć na mięso.
Na szpinak wyłożyć ostatnią część mięsa.
Piec w temp. 180 stopni przez około 45-50 minut.
Cebulę również przepuścić przez maszynkę, dodać do mięsa. Jajka roztrzepać, przelać do mięsa, dodać do smaku przyprawy i wymieszać.
1/3 mięsa przełożyć do foremki. Posypać ugotowanymi i posiekanymi drobno jajkami.
Jajka przykryć znów 1/3 mięsa.
Rozmrożony i odsączony szpinak podsmażyć na maśle z posiekanym czosnkiem doprawić do smaku.
Masę ze szpinaku wyłożyć na mięso.
Na szpinak wyłożyć ostatnią część mięsa.
Piec w temp. 180 stopni przez około 45-50 minut.