kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Pieczeń słodko kwaśna

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Niesamowite wykorzystanie truskawek :)

Pieczeń słodko kwaśna

Składniki:

Pieczeń słodko kwaśna

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń słodko kwaśna
Mięso nacieramy przyprawami i pieczemy do miękkości w 220*C. Namaczamy żelatynę. Rozpuszczamy sobie mąkę ziemniaczaną w malutkiej ilości zimnego wywaru warzywnego. Resztę wywaru z warzyw gotujemy. Dodajemy do niego mąkę ziemniaczaną, imbir-szczyptę, i żelatynę.studzimy.Truskawki miksujemy na jednolitą masę i dodajemy do sosu. Doprawiamy solą pieprzem i majerankiem, odrobiną sosu worcester. Tym sosem polewamy upieczone mięso. Podajemy z ryżem . Smacznego!