sjoanna25

sjoanna25

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Pieczeń twarogowa z sosem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybko, smacznie i zdrowo. Porcja dwóch osób.

Pieczeń twarogowa z sosem

Składniki:

Pieczeń twarogowa z sosem

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń twarogowa z sosem
Twarog utrzec z mlekiem, jajkiem oraz platkami zbozowymi i dokladnie wymieszac z kminkiem, sola, posiekana cebula i szalwia. Masa napelnic nastluszczona i obsypana bulka tarta forme (okragla i plytka). posmarowac mlekiem i piec 30 minut w piekarnkiu rozgrzanym do temperatury 200 st. sos koperkowy: make zamieszac z niewielka iloscia wody i mieszajac wlewac do wrzacego bulionu. gotowac przez chwile. dodac pozostale skladniki (ale juz nie gotowac) i pozostawic do naciagniecia. Upieczony twarozek kroic na kawalki i podawac polany sosem. Smacznego!