Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Pieczeń wieprzowa z migdałami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sparzone migdały obrać ze skórki, pokroić w plasterki. Umyć mięso, osuszyć i

Pieczeń wieprzowa z migdałami

Składniki:

Pieczeń wieprzowa z migdałami

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń wieprzowa z migdałami
Sparzone migdały obrać ze skórki, pokroić w plasterki. Umyć mięso, osuszyć i naszpikować migdałami, po czym zasznurować białą bawełnianą nitką. Obrumienić ze wszystkich stron na maśle, następnie polać winem, a gdy odparuje, dodać pokrojoną w cienkie plasterki cebulę. Smażyć kilka minut mieszając. Wlać mleko, przykryć garnek i dusić mięso do miękkości na średnim ogniu ok. 2 godzin, uważając, aby nie przywarło do dna. Wyjąć je, pokroić w plasterki i ułożyć na półmisku. Polać sosem przetartym przez sito.