kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Pieczeń wołowa duszona w winie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pieczeń dla 8 osób z wołowiny

Pieczeń wołowa duszona w winie

Składniki:

Pieczeń wołowa duszona w winie

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń wołowa duszona w winie
Mięso rozbijamy na cienki płat, posypujemy szczypiorkiem, układamy na nim słupki słoniny. Oprószamy cynamonem, pieprzem, zmielonymi goździkami, siekanym czosnkiem. zwijamy w ciasny rulon.Obrumieniamy go na smalcu. Potem podlewamy rosołem i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu. Przyprawiamy solą i pieprzem.Gdy rosół wyparuje podlewamy winem i dusimy do miękkości. Pod koniec dodajemy bułkę tartą i skórkę cytryny.Podajemy z pieczonymi ziemniakami i surówką polane sosem z pieczenia. Smacznego!