laura100

laura100

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 287]

Pieczeń z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Idą święta można wykorzystać

Pieczeń z grzybami

Składniki:

Pieczeń z grzybami

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń z grzybami
Mięso naciąć tak żeby powstała kieszeń. Rozmiarzdżonym czosnkiem natrzeć indyka w środku opruszyć solą .Mięso skropić sokiem z cytryny zawinąć w folię i wstawić do lodówki. Grzyby
oczyścić,pokroić i zrumienić z posiekaną cebulką na maśle. Po 10 minutach wrzucić namoczoną w śmietanie i odciśniętą bułkę.Dodać czosnek sól i pieprz. Farszem napełnić kieszeń i zaszyć.Mięso zawinąć w folię i przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec godz .Pod koniec pieczenia posmarować mięso miodem i masłem.