Sposób przygotowania:
Pieczeń z grzybami
Mięso naciąć tak żeby powstała kieszeń. Rozmiarzdżonym czosnkiem natrzeć indyka w środku opruszyć solą .Mięso skropić sokiem z cytryny zawinąć w folię i wstawić do lodówki. Grzyby
oczyścić,pokroić i zrumienić z posiekaną cebulką na maśle. Po 10 minutach wrzucić namoczoną w śmietanie i odciśniętą bułkę.Dodać czosnek sól i pieprz. Farszem napełnić kieszeń i zaszyć.Mięso zawinąć w folię i przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec godz .Pod koniec pieczenia posmarować mięso miodem i masłem.
oczyścić,pokroić i zrumienić z posiekaną cebulką na maśle. Po 10 minutach wrzucić namoczoną w śmietanie i odciśniętą bułkę.Dodać czosnek sól i pieprz. Farszem napełnić kieszeń i zaszyć.Mięso zawinąć w folię i przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec godz .Pod koniec pieczenia posmarować mięso miodem i masłem.